Over de weg naar zelfliefde via spiritualiteit, Reiki, bewuster leven en veganisme.

Blogpost podcast Sofie Possemiers

Beluister de podcast hier!

Deze podcast is met Sofie Possemiers van El Sole. Sofie leert kinderen en volwassenen om goed voor zichzelf te zorgen door middel van yoga en healing.  Je kan er terecht voor baby- kinder- tiener- zwangerschaps- en volwassenenyoga. Ze geeft ook opleidingen tot yoga docent en energetische healingen. 

Sofie is de persoon die mij, jaren geleden, voor het eerst in aanraking bracht met spiritualiteit. Het is ook toen dat mijn zoektocht gestart is naar wie ik ben en wat ik hier kom doen. Ik ben dus heel vereerd om met haar deze podcast te mogen opnemen en met haar te spreken over spiritualiteit, veganisme zelfliefde en authentiek zijn,… 

Sofie haar spiritueel pad begon rond haar 25ste. Ze voelde zich slecht in haar vel en zag zichzelf echt niet graag. Na een aantal diepe sjamanistische trainingen zoals een vision quest en het graven van haar eigen graf (!!) wist ze wat haar te doen stond in dit leven; andere mensen wakker maken en dichter bij zichzelf brengen. 

Bij deze podcast sessie hoort ook een mini fotosessie: ik laat je graag de foto’s zien, samen met een aantal mooie uitspraken van Sofie uit de podcast. 

Hetgeen ik aan mezelf geef, geef ik ook aan anderen en wat ik aan anderen geef, geef ik ook aan mezelf. 

Zelfliefde is verbonden zijn met wie je werkelijk bent, met je hart. 

Hoe meer licht je straat, hoe meer mensen er naar je toekomen. 

De weg naar zelfliefde wordt versterkt door verbinding, door mensen te leren kennen die op dezelfde manier in het leven staan. In het begin denk je dat je anders bent, maar gaandeweg kom je mensen tegen die hetzelfde denken. Je stapt weg van je eigen werkelijkheid en ontdekt dat er veel meer mensen op dezelfde golflengte zitten als jij.

Mensen zijn meer klaar en staan meer open voor spiritualiteit. Er is in deze tijd een groter bewustzijn op aarde. Personen met een wakkerdere ziel die bewust in het leven staan. 

Als je zelf nog bent aan het groeien in bepaalde aspecten in je leven dan kan commentaar van buitenaf je raken. Als je stevig staat in je eigen zelfliefde dan kan je mensen daarin vrij laten. Hoe meer vertrouwen je hebt in je eigen pad, hoe minder het je raakt, je kan de anderen meer vrijheid geven in hun eigen pad. 

Geef de emoties die je niet wil in je leven een plek, erken ze maar voed jezelf met de dingen die je wel wil voelen in het leven; kracht, overvloed, vertrouwen… 

De dingen in je leven die niet leuk zijn, kan je zien als een geschenk om meer jezelf te mogen zijn. Daar probeer ik zelf in te groeien en er anders in te staan. Dikwijls door anders naar iets te kijken, verandert er veel. 

Reiki geeft met zachtheid kracht en liefde datgene wat je nodig hebt om daar te geraken waar je op dat moment wil zijn. Alles is zacht en warm. De bedoeling is dat je kan ontspannen en jezelf overgeven. Het is een energetisch healing, het gaat dieper dan een gewone massage. Reiki gaat dieper, je hele wezen wordt behandeld. 

Alles wat ik doe en geef, les geven, yoga sessies, healings zijn doordrenkt met spiritualiteit. 

Burn out betekent voor mij dat mensen heel lang niet hebben geluisterd naar hun lichaam en hun spirituele kant niet voeden. 

Mijn kinderyoga opleidingen gaan eigenlijk over de groei van de docenten, ik wil dat ze een andere kijk op hun leven krijgen, want dit hebben ze door te geven aan de kinderen. Yoga met je innerlijke kind, het kind in mij komt naar boven, ik wordt speels, ben meer bewust, krijg energie. 

Ik vraag aan mijn studenten van de kinderyoga om persoonlijk te groeien en die zelfliefde te ontdekken en groter te maken. Ik geef hen daar de tools voor. 

Terug verbinding vinden met hun ware zelf, met wie ze werkelijk zijn. Mijn focus gaat over zelfliefde, jezelf zijn, verbinding,… Het thuiskomen, het tot rust komen… het is voedend voor jezelf, een dagje zelfzorg. 

Sofie als leerkracht bijzonder onderwijs; ik laat elk kind zichzelf zijn. Sofie ziet ook in haar job het kind in z’n geheel. Mediteren met kinderen, ze terug zichzelf laten zijn moet kunnen in de klas. 

Doordat je in jezelf groeit, groeit je omgeving mee. 

Mijn groter doel is om nog bewuster in het leven te staan en nog verder mee te bouwen aan een mooiere wereld. Ik wil nog altijd en meer groeien in mezelf. Mijn verhalen zijn er om mensen mee wakker te maken en ze bewuster te laten zijn in wie ze zijn. 

Geloof dat het mogelijk is om je dromen waar te maken. 

Mijn droom is mensen helpen; een mooie wereld op aarde. Ik voel de droom in mezelf, ik voel die energetisch. Ik wil de ruimte hebben om te doen wat ik te doen heb in dit leven. 

Wat is je motivatie om veganistisch te leven? Ook weer die persoonlijke groei die ervoor zorgt dat ik anders naar de dingen kan kijken. Het is ook beter voor de gezondheid en het milieu. Hoe de vleesindustrie in elkaar zit… daar wil ik niet aan meedoen. 

Je smaakpapillen veranderen, je moet wel eerst een fase door van ontgifting, maar daarna proef je puurder. 

Veganisme zorgt ervoor dat je dichter bij de natuur, bij jezelf staat. 

De nieuwe tijd is aan het komen. Het oude is aan het vallen. 

Meer info over Sofie en El Sole kan je hier vinden: www.elsole.be

Gerelateerde blogs

Het beslissende moment

The decisive moment… Het moment dat bepalend is… Toen ik net begon als fotograaf was ik eigenlijk niet zo geïnteresseerd in de technische kant van fotograferen. Ik was er absoluut niet graag mee bezig, ik denk dat ik de fotograaf ben met zowat de slechtste technische...

Zelfliefde in tijden van ‘je doet het voor een ander’.

Zelfliefde in tijden van ‘je doet het voor een ander’.

Zelfliefde in tijden van 'je doet het voor een ander' Het is één van de meest gehoorde zinnen van het voorbije jaar denk ik... Je doet het voor een ander. Nog nooit is er zoveel druk geweest om te zorgen voor iemand anders. En hoewel ik helemaal mee ben met zorgen...

6 tips om rust te vinden voor je kinderen in een crisis

6 tips om rust te vinden voor je kinderen in een crisis

Ik heb zelf al een aantal jaren ervaring met kinderen die het moeilijk hebben, mijn eigen kinderen Ik spreek in deze podcast dus als moeder die haar ervaringen wil delen met andere moeders en niet als expert. Wie weet kunnen mijn ervaringen een hulp zijn voor jou....