Hi! Ik ben Laura.

Mijn naam is Laura, ik ben meer dan 10 jaar portretfotograaf geweest. Villa Klik was toen ook al de naam van mijn fotostudio. ‘Klik’ verwees naar het geluid dat een fototoestel maakt. 

Maar deze naam staat nu voor veel meer dan enkel fotografie. Bij mij kan je ook terecht voor coaching. Ook hier blijft Villa Klik een toepasselijke naam, want je moet zelf de ‘klik’ maken en er moet een ‘klik’ zijn met mij, je coach. 

Villa?

En nee, ik woon niet in een villa, integendeel! Dit is een verwijzing naar Villa Kakelbont, het huis van Pipi Langkous. Zij twijfelde geen seconde over haar eigen kunnen, haar eigen kracht en ze trok zich niets aan wat anderen over haar dachten. 

Een paar jaar geleden was ik zo goed als gestopt met fotograferen. Van de ene op de andere dag was het even genoeg. Dit viel samen met een aantal ingrijpende privé gebeurtenissen. Maar ik had de voorbije jaren zoveel gegeven als fotograaf dat ik volledig opgebrand was. Er was geen goesting en creativiteit meer. 

Toen ben ik begonnen aan een zoektocht die nog steeds bezig is. Wat wil ik nu echt in het leven? Wie wil ik zijn en worden? Dit ging met vallen en opstaan. Maar ik heb zoveel mooie dingen geleerd onderweg die ik nu graag wil delen met jullie.

Fotografie én coaching?

Je kan dus, naast fotografie, ook online en offline terecht bij Villa Klik voor coaching

Coaching is misschien niet echt het juiste woord, ik zou het liever praat- en inspiratiesessie ’s noemen. Ik wil graag naar je verhaal luisteren en je inspireren om een aantal dingen te veranderen of aan te pakken in je leven. Ik geloof heel erg in het feit dat de waarheid al in je zit, je moet alleen de tijd en de moeite nemen om te luisteren naar jezelf. Je intuïtie volgen.

Daarbij combineer ik ‘klassieke’ coaching met spirituele technieken zoals bv. meditatie, orakel- en tarotkaarten, pendel,… dit zijn enkel methoden om hetgeen diep in je zit naar buiten te brengen of te verwoorden. Dit kan naar aanleiding van een vraag zijn, maar evengoed gewoon om te weten wat je op deze moment nodig hebt in je leven. Dit kan ook handig zijn als je moeilijk kan praten over je gevoelens of trauma’s. De kaarten hebben dus eerder een coachend effect en niet enkel een spirituele betekenis.

Ik heb een opleiding gevolgd tot (job)coach en een tantra teacher training. Dus zowel de meer klassiekere methoden zoals coaching als de spirituele benadering zoals tantra zorgen ervoor dat er een meer holistische kijk kan zijn op je uitdagingen.

Een foto wordt niet enkel genomen uit ijdelheid of om het ego te strelen. Een foto is je nalatenschap. Je legt voor eeuwig een moment in de tijd vast. Dit is ons testament voor de generaties na ons.

Ouders vinden het belangrijk om foto’s te hebben van hun kinderen, van elk belangrijk moment in hun leven, van elke levensfase. Om zo de tijd toch even te kunnen vasthouden én om ze bewust te maken van hun erfenis op emotioneel en spiritueel vlak.

Om diezelfde reden willen kinderen ook graag foto’s van hun ouders. Misschien niet als ze 5 jaar zijn, maar wel als ze wat ouder zijn en al zeker als hun ouders er niet meer zijn. Het is niet zomaar een foto, maar een nalatenschap voor de volgende generaties.

Kies ervoor om de mooiste momenten in jouw leven en dat van je kinderen, familie of gezin te laten vastleggen.

Schrik van de camera? Met meer dan 10 jaar ervaring als fotograaf weet ik tal van manieren om je op je gemak te stellen en ik heb massa’s ervaring én geduld met kinderen. Ook kinderen met een plus zijn absoluut welkom!

De fotografie en de coaching staan los van elkaar. Tijdens een fotosessie wordt er niet gecoacht en tijdens een coaching worden er geen foto’s getrokken. Wil je dit wel graag combineren, dan kan je binnenkort kiezen voor het ‘This is me!’ traject.

Villa Klik is een gezellig omgeving waar je thuis kan komen in jezelf en alle andere rollen die je te vervullen hebt. Ik heet je dan ook heel graag welkom in mijn warm nest, waar je volledig jezelf kan zijn.

Tijdens een gratis intakegesprek bekijken we wat je op die moment nodig hebt, dat kan zijn op vlak van job, bewuster leven, zelfzorg, zelfvertrouwen, vrouwelijkheid, intieme relaties,… of als ouder van een kind met een plus.

Deze sessies zijn geen therapie. Wat is het dan wel?  Ik luister naar je verhaal en geef je bepaalde handvaten mee die ik door eigen ervaring en opleidingen geleerd heb en zelf toepas. Zowel op mezelf als op mijn kinderen. Het is dus heel laagdrempelig en toegankelijk. Doordat je ook online hiervoor terecht kan, is de stap naar hulp al helemaal niet te groot.

Mijn missie is om je te motiveren en inspireren om een leven te leiden dat helemaal past bij wie je bent en wat je wil bereiken in het leven.

Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat we af en toe eens stilstaan bij wat we wel al hebben. Want vaak vergeten we te kijken naar hoe ver we al zijn gekomen, wat we al hebben bereikt,… En daar komt fotografie bij kijken.