6 tips om rust te vinden voor je kinderen in een crisis

Ik heb zelf al een aantal jaren ervaring met kinderen die het moeilijk hebben, mijn eigen kinderen Ik spreek in deze podcast dus als moeder die haar ervaringen wil delen met andere moeders en niet als expert. Wie weet kunnen mijn ervaringen een hulp zijn voor jou. Graag wil ik je een paar tips geven over wat je wel kan doen voor je kinderen in een moeilijke periode zoals die waar we nu inzitten.

Hoe kunnen we handelen vanuit liefde ipv boosheid.

Ik wil jullie dus graag een aantal inzichten meegeven die ik gaandeweg heb gekregen. Daarna wil ik heel graag mijn persoonlijke visie geven op wat we nu eigenlijk wel kunnen doen in deze tijden van crisis.

We hebben vaak het gevoel dat er beslissingen genomen worden in onze plaats. En dat is jammer genoeg ook zo, maar er is ook heel veel dat je zelf kan doen. Met deze 6 tips kan je alvast aan de slag:

1. Kijk naar wat je wel kan doen. Al zijn het kleine dingen, focus op het positieve!

2. Waak over de info waar je kinderen toegang tot hebben, scherm ze af van de negatieve invloeden van buitenaf (in de mate van het mogelijke).

3. Geef zelf het goede voorbeeld: monkey see, monkey do

4. Leer je kinderen tevreden zijn met wat ze hebben en genieten van de simpele dingen

5. Help je kinderen om zorg te dragen voor hun lichaam, zodat ze hun gezondheid in eigen handen kunnen nemen.

6. Heb oog voor de mentale gezondheid en het energetische lichaam van je kind.

Ik geef je graag meer uitleg in deze podcast. Laat gerust een berichtje achter of contacteer me als je daar nood aan hebt.

Gerelateerde blogs

Het beslissende moment

The decisive moment… Het moment dat bepalend is… Toen ik net begon als fotograaf was ik eigenlijk niet zo geïnteresseerd in de technische kant van fotograferen. Ik was er absoluut niet graag mee bezig, ik denk dat ik de fotograaf ben met zowat de slechtste technische...

Zelfliefde in tijden van ‘je doet het voor een ander’.

Zelfliefde in tijden van ‘je doet het voor een ander’.

Zelfliefde in tijden van 'je doet het voor een ander' Het is één van de meest gehoorde zinnen van het voorbije jaar denk ik... Je doet het voor een ander. Nog nooit is er zoveel druk geweest om te zorgen voor iemand anders. En hoewel ik helemaal mee ben met zorgen...